Atenție mare la produsele alimentare pe care le puneți în farfuria copiilor. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare București, a declarat, cu ocazia vizitei efectuate la Constanța, că alimentația este esențială pentru starea de sănătate a unui copil. De aceea, trebuie evitate, pe cât posibil, produsele din hipermarketuri pentru preparatele culinare pregătite în casă.
Efectele fast-food-urilor și ale chips-urilor încep deja să se vadă. "Sunt studii care arată că hipertensiunea arterială a început să apară și la copii. În România, a fost realizat un studiu, anul trecut, care a dovedit că hipertensiune arterială pot avea și copiii între 7 și 10 ani. Este cutremurător acest fapt", a declarat dr. Mencinicopschi. În condițiile în care bolile cardiovasculare încep să se dezvolte de la vârste atât de fragede, nu este de mirare, a adăugat medicul, că sunt tineri care mor la 19 - 20 de ani de infarct miocardic.
- Publicitate -