Trucuri culinare

de Cuget Liber Vineri, 23 August 2013 218
l Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fier-bere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
l Prăjiturile nu se mai ard dacă puneți un strat de sare grunjoasă între tabla cuptorului și fundul formei în care se coc.
l Fructele uscate se umflă mai repede după ce le-am pus în apă, dacă adăugăm în ea o linguriță de drojdie de bere.
l Ciupercile se verifică dacă sunt sau nu otrăvitoare prin unul din următoarele procedee: Se pune pătrunjel verde în mâncarea de ciuperci și dacă acesta se îngălbenește, ciupercile sunt otrăvitoare. Se pun ciupercile la fiert împreună cu o ceapă tăiată în două. Dacă ceapa se albăstrește ciupercile sunt otrăvitoare.
l Aluatul pentru clătite trebuie ținut la rece cel puțin o oră. În plus, acest aluat devine mai fraged și mai pufos dacă i se adaugă puțină bere.
l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr.
l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe.
l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită.
l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta. Dacă supa e prea subțire, adăugați puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot.
l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei