Tu știi să menții prospețimea alimentelor?

de Cuget Liber Joi, 18 Iulie 2013 101
Suntem în plin sezon al fructelor și legumelor de vară însă asta nu înseamnă că renunți cu totul la mâncărurile gătite. Click ne dă câteva sfaturi ca să avem mâncarea cât mai mult timp proaspătă! 
1. Așează pe rafturile superioare mâncarea gătită, iar pe cele inferioare alimentele nepreparate termic și cruditățile.
2. Păstrează mâncarea în frigider în cutii speciale, în funcție de specificul fiecărui preparat și ține recipientele închise ermetic. De exemplu, alimentele nepreparate termic nu trebuie așezate alături de mâncarea gătită, fiindcă pot transmite bacterii și microbi care să o contamineze. Congelează un aliment punându-l într-o pungă vidată și marchează vizibil data congelării (de exemplu, carnea tocată nu se conservă decât două luni la congelator). Nu ține ouăle în suportul special care se găsește pe raftul de pe ușa frigiderului! Păstrează-le în spatele frigiderului, într-un loc cât mai rece! Fructele și legumele se depozitează în lada destinată acestora. Ele nu se spală decât în momentul în care dorești să le consumi. La fel, nu îndepărta codițele și frunzele pentru că legumele și fructele se vor ofili.
3. Nu ține carnea crudă alături de alte alimente! Astfel, vei evita ca sucul din carne să se scurgă peste mâncare și s-o contamineze.
4. Congelatorul trebuie setat la o temperatură de minus 18 grade Celsius, iar refrigeratorul la o temperatură de maximum 4 grade Celsius. (Sursa: www.click.ro/lifestyle)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei