Un gimnast chinez cerșește ca să aibă ce mânca, după ce a câștigat două campionate mondiale

de Cuget Liber Marţi, 19 Iulie 2011 417
Gimnastul specializat la cal cu mânere Zhang Shangwu, în vârstă de 28 de ani, este nevoit să își vândă medaliile de aur obținute la Campionatul Mondial Inter-Universități ca să își cumpere mâncare.

Zhang a început să se antreneze la vârsta de cinci ani, la 12 ani fiind deja selectat în lotul național. El a participat la Olimpiada de la Atena, din 2002, unde a avut ghinionul să se accidenteze grav, rupându-și tendonul lui Ahile, în timpul unui antrenament.
Din acest motiv s-a retras din activitatea sportivă și a primit de la guvernul chinez, drept recompensă, suma de 4.000 de euro.Banii s-au terminat și a fost nevoit să se angajeze la un fast-food unde livra mâncarea, dar din cauza durerii a fost nevoit să renunțe la acest loc de muncă. Tânărul are dureri atât de mari, încât zile întregi nu poate să meargă.
La un moment dat a început să fure, pentru a avea ce mânca. A fost arestat în 2007, iar după ce a fost eliberat, în aprilie 2011, s-a apucat de cerșit pentru a supraviețui. Citeste mai departe.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei