Unt de usturoi. La ce îl folosești

de Cuget Liber Miercuri, 29 Octombrie 2014 176
Ai făcut vreodată unt de usturoi? Marii bucătari spun că este bun la fripturi sau chiar pe pâine!
Ingrediente: 250 g unt, o căpățână mare de usturoi, o ceapă mică, jumătate linguriță ulei, o legătură de pătrunjel verde, poiper. Mod de preparare: Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curăță, se taie pe din două și se scoate germenele de la mijloc. 2. Apoi, usturoiul se pune într-o strecurătoare de metal care se așază pe o oală cu apă pe aragaz. Se lasă 5 minute din momentul în care fierbe apa și apoi se dau deoparte. 3. În robotul mixerului se pune untul moale și tăiat cubulețe, se adaugă ceapa, usturoiul și piperul. Se mixează întâi o tură-două și apoi se adaugă uleiul care ajută la mixare. 4. Se pune și pătrunjelul și se mixează pentru a obține o pastă fină. Se pune în borcan și se păstrează la frigider 24 de ore sau la congelator pentru mai mult timp. E bun pe fripturi, dar și pe sandvișuri cu carne sau salam.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei