Vinete în sos de usturoi

de Cuget Liber Marţi, 29 Iulie 2014 176
Este sezonul vinetelor și, din fericire, există nenumărate moduri în care aceste legume pot fi preparate. Astăzi vă prezentăm rețeta de vinete preparate în sos de usturoi. Aveți nevoie de: 2 vinete mijlocii (aproximativ 600 de grame), 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 4 căței de usturoi, 2 linguri sos de soia dark, 2 lingurițe de ghimbir ras,2 linguri de sos Hoisin, 2 cepe verzi. Preparare:
Tăiați vinetele, pe lungime,  în fâșii de 2 centimetri grosime și apoi în cuburi de dimensiuni potrivite. Curățați și tocați usturoiul, curățați și răzuiți ghimbirul. Pentru a adăuga lichidele mai ușor, amestecațisosul hoisin cu sosul de soia și cu 200 ml de apă. Curățați și tăiați în rondele lungi, diagonale, ceapa verde. Într-un wok sau tigaie încingeți bine uleiul. Adăugați vinetele și rumeniți-le. Mișcați des wok-ul pe foc și amestecați continuu pentru ca vinetele să se pătrundă uniform. Când vinetele încep să capete o culoare frumoasă, aurie, se adaugă usturoiul și ghimbirul.
Lăsați usturoiul 30-40 de secunde să-și elibereze aroma și stingeți totul cu sosul (sois, hoisin, apă). Vinetele se mai țin pe foc doar câteva minute, până când sosul începe să scadă și să se lege. Înainte de a se lua de pe foc, se adaugă ceapa verde. Vinetele în sos de usturoi se servesc, fierbinți sau la temperatura camerei, ca atare sau cu garnitură de orez.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei