Violența familială îmbolnăvește copiii?

de Cuget Liber Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 56
Violența familială nu trebuie înțeleasă în sensul strict al bătăii, căci agresiunea poate fi și una emoțională. În astfel de împre-jurări, victimele sunt stăpânite de sentimente de frică față de agresor, fapt ce le face să cadă în depresie și să nu mai ia cele mai bune decizii pentru creș-terea copiilor. Iar potrivit Click.ro, depresia maternă se reflectă direct asupra sănătății micuților.
Exemplul adulților, urmat de copii
Violența familială nu oferă un model pozitiv de relaționare, iar copiii nu vor învăța să găsească metode de soluționare pașnică a problemelor. Din exemplul adulților ei vor învăța să răspundă agresiv, să se bată și să folo-sească un limbaj vulgar.
Nu loviți copiii nici din greșală!
Copiii pot cădea ușor victime ale violenței domestice. Dacă, de exemplu, sunt loviți, chiar și din greșeală, de părintele violent, sau sunt crescuți într-un mediu cu potențial agresiv, majoritatea copiilor suferă  de dureri de stomac, de cap, ulcer și au tulburări de somn. De asemenea, violența în familie determină, la copii, întârzieri în dezvoltare sau regresie, performanțe școlare slabe, capacitate scăzută de adaptare la situații noi, slabă apreciere de sine, dificultăți în relaționare. În plus, de multe ori, cei mici dezvoltă la nivel psihic sentimente de frică, de furie, de neîncredere, de vinovăție și de neajutorare. Mulți dintre ei vor fugi de acasă, vor avea un comportament și un limbaj agresiv. Nu uitați că violența în familie afectează psihicul copilului încă de la cele mai fragede vârste!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei