Vreau să îmi cumpăr o mașină. Ce aleg, Logan nou sau VW Golf second hand?

de Cuget Liber Luni, 04 Februarie 2013 3828
Multă lume are o mare dilemă atunci când își cumpără o mașină: să fie nouă sau second hand? Bineînțeles, cel mai important aspect ține de posibilitățile financiare, așa că cine are bani cu nemiluita trece ușor peste această dilemă. Însă, pentru românii de rând, cu un buget sub 10.000 de euro, lucrurile stau puțin diferit. Astfel, apare mereu întrebarea: "Ce să fac, să dau 8.000 de euro pe un Logan nou sau să îmi iau de banii aceștia un VW Golf din 2010?" 

Cel mai bun mod de a lua o deci-zie e să faci niște calcule, să vezi plusurile și minusurile achiziției, informează și site-ul www. solvabil.ro.

Avantajele unei mașini noi
1. Mirosul de nou. Impresia făcută celor din jur. Ideea că ai un lucru la prima mână.
2. Garanția din partea producă-torului. Timp de câțiva ani, nu va trebui să-ți faci griji privind ma-șina. Orice i s-ar întâmpla, produ-cătorul va fi responsabil pentru reparații.
3. Lipsa uzurii, posibilitatea de a o utiliza liniștit 2-300.000 de kilometri, cam cât rezistă o mașină modernă.
4. Siguranța. Toate mașinile moderne vin cu o mulțime de sis-teme de siguran-ță și sunt proiec-tate pentru a re-zista în tot felul de scenarii de acci-dente.
5. Posibilitatea de a-ți cumpăra o mașină configu-rată fix cum vrei tu.
6. Poluare redu-să, consum re-dus, taxe mai mici și costuri mai mici. Toate acestea se adaugă la costul de utilizare.
Dezavantajele unei mașini noi
1. E cu adevărat nouă o singură zi. Diferența dintre o mașină nouă și una uzată e dată de grosimea gardului de la dealer. După ce ai ieșit cu ea pe poarta dealerului, și-a pierdut 15-20% din valoare.
2. După câteva luni, nu mai are nici mirosul de nou și nici prezența de model nou. După un an, este deja modelul vechi, după doi, probabil există versiuni care arată diferit ale aceluiași model. În schimb, tu o vei plăti de nouă timp de 4-5 ani, iar ea va fi cât de cât nouă maxim 1 an.
3. Toate opțiunile deosebite pentru care tu ai plătit mult își pierd masiv din valoare la revânzare.
Avantajele mașinilor second hand
1. Costul redus de achiziție. Acesta este marele avantaj în favoarea mașinilor second hand.
2. Opționalele aproape gratis. Diferența dintre mașinile vechi full-option și cele în versiunea de bază este mult mai mică atunci când sunt second hand.
3. Încadrarea în buget. Nu te îm-prumuți, cheltuiești cât ai. Eventual îți poți cumpăra o mașină dintr-o cla-să superioară, la un preț foarte bun.
4. Costuri mai mici cu asigurarea auto.
Dezavantajele mașinilor second hand
1. Lipsa unei garanții din partea producătorului.
2. Costurile de întreținere. O mașină veche are nevoie imediată de o inspecție, probabil schimbarea unor consumabile și a altor piese mai importante. În viitor, e mult mai probabil să aibă nevoie de reparații care nu ar fi fost necesare unei mașini noi.
3. Calitatea îndoielnică. Dacă nu știi cui a aparținut mașina și cum a fost întreținută, te supui unui risc.
4. Mașini refăcute. S-ar putea să fie o mașină recompusă în urma unui accident sau asamblată din câteva rable. Niciodată nu va avea performanțe sau comportament de mașină întreagă, originală.
5. Consum mărit, taxe mari. Povestea cu 3,5% e bună pentru bere, în realitate e absurd să te aștepți ca un motor vechi, cu tehnologie mai veche, să consume la fel sau mai puțin față de unul nou. 

Taguri

Comentează știrea

Jackson
4 februarie 2013
Eu am ales....

Logan !

Costel
4 februarie 2013
Lake

Tu cari cartofii de la piata cu ea, cum sa iesi sambata seara pe Tomis cu Logan ? te rad si curcile

x
4 februarie 2013
xx

am luat o masina din clasa limuzina...4.75 m lungime, motor 1,6, si 110 CP, cu 4 ani de vechime, luata din garaj, unic proprietar, optionale, NOUA, 27500 km reali, pusa pe tester, 0 erori, cu 6500 eur !!!! I-ATI TU MASINA NOUA LA BANII ACESTIA, DIN CLASA DIN CARE MI-AM LUAT EU... Ideea este sa nu fii tampit sa te grabesti, cauti si iei ce-ti place...eclus ligheane bulgaresti, indiferent de marca...

mal du mer
4 februarie 2013
aoleu

"După un an, este deja modelul vechi, după doi, probabil există versiuni care arată diferit ale aceluiași model" - pai bai TANASE , care ai scris articolul, te referi la LOGAN vs golf , dar ori nu ai treaba cu masinile ori poate nu stiai ca primu logan a aparut in 2004 si abia in 2012 e alt model, in astia 8 ani Loganului i s-au schimbat barile spate fatza , si blocurile optice fata-spate, si bordul (ca design de plastic). Dar daca vrei pe un logan din 2005 sa zic il poti upgrada la asta din 2011. SE portivesc toate. De aici rez ca poti tine ptr 6 ani sa zic, ca model nou un Logan. LA GOLF ...desi tot masina ieftina e, se mai schimba situatia. Optionalele per total dp golf, calitatea asamblarii sunt cu 2 clase peste Logan.

dincolo
4 februarie 2013
mil

bre matale ti-ai luat un FOCUS ...si te dai mare aici... clasa limuzina..fii serios..zii clasa buget !

Răspuns la: xx
Adăugat de : x, 4 februarie 2013
am luat o masina din clasa limuzina...4.75 m lungime, motor 1,6, si 110 CP, cu 4 ani de vechime, luata din garaj, unic proprietar, optionale, NOUA...
gheorghe
13 martie 2013
diferenta

Adevarul este ca la clasa de pret 10-12 mii de euro , calitatea oricarei marci occidentale nu este cu mult peste Logan

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei