Vrei să învingi astenia de toamnă? Iată ce trebuie să mănânci

de Cuget Liber Miercuri, 11 Septembrie 2013 212
Astenia de toamnă ne conferă o senzație de disconfort, melancolie și ne scade imunitatea. Avem nevoie pentru fortificare de fructe de mare, fructe de sezon, pește, legume, cereale, glucide care nu atacă pancreasul, fibre, vitamine, minerale, sintetizând o dietă sănătoasă.
Astenia de toamnă fură pe nesimțite energia noastră. Vremea schimbătoare, ploile care ne pun la încercare imunitatea și ne afectează ciclicitatea hormonală și ne influențează statusul energetic.
Persoanele sensibile la schimbările meteorologice suferă și mai mult în urma acestor schimbări: stări depresive (melancolie), agita-ție, dureri în special articulare sau dureri de cap, insomnie sau somnolență.
Fructele
Fructele sunt bogate în vitamine, fibre și minerale - exact nutrienții de care aveți nevoie pentru revigorare. Vă sfătuim să optați pentru fructele proaspete, de sezon. Ideal ar fi să consumați 2-3 fructe pe zi, având grijă să variați mai multe tipuri de fructe pe săptămână. Și nu uitați: fructele se mănâncă în masa separată și nu ca desert, pentru că în combinație cu alte tipuri de alimente produc fermentare tradusă prin balonare.
Lactatele
Lactatele sunt bogate în calciu, dar și proteine, astfel încât asigură substratul energetic pentru sistemul imunitar. Știați că structura biochimică a anticorpilor este una proteică? Așadar organismul nostru are nevoie de proteine de bună calitate.
Peștele și produsele marine
Cantitatea însemnată de acizi grași omega 3 și omega 6 pe care peștele o conține ajută sistemul nervos să funcționeze la cote maxime și de asemenea acești acizi nesaturați omega mobilizează grăsimile din țesuturile grase, reprezentând substanțe de nelipsit dintr-o dietă echilibrată.
Cerealele integrale
Cerealele integrale conțin multe fibre, dar și un tip de glucide de foarte bună calitate, astfel încât aceste glucide se absorb lent în organism, pe parcursul a mai multor ore de la ingestie, asigurând un tonus energetic ridicat pentru mai multe ore. Din acest motiv cerealele integrale trebuie consumate dimineața. De asemenea, prin absorbția lentă a glucidelor conținute, cerealele integrale nu "hărțuiesc" pancreasul în secreția de insulină, așa cum face zahărul sau orice alt aliment bogat în zahăr.
(sursa:www.healthy.kudika.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei