Asigurări: Scandalul Euroins ajunge la arbitraj internaţional. Miza - 500 milioane euro

de Sorin MIHALACHE Joi, 26 Octombrie 2023 211
Eurohold Bulgaria şi Euroins Insurance Group (EIG) au informat oficial Guvernul cu privire la intenţia de a solicita un arbitraj internaţional pentru a proteja investiţia grupului în România, exceptând cazul în care disputa actuală privind cazul Euroins este soluţionată rapid, iar prejudiciile cauzate grupului, care sunt calculate până în acest moment la cel puţin 500 de milioane de euro, sunt compensate corespunzător.
Potrivit unui comunicat al grupului, holdingul a transmis deja Executivului o notificare în acest sens, care reprezintă primul pas formal către iniţierea unui arbitraj internaţional pentru investiţii în temeiul tratatului pentru protecţia investiţiilor, semnat între guvernele Bulgariei şi României.
„Dacă nu ajungem la o înţelegere acceptabilă într-o perioadă rezonabilă de timp, ne vom proteja investiţia printr-un arbitraj internaţional”, a explicat Todor Danailov, director general al EIG.
Eurohold şi EIG au luat măsura menţionată mai sus ca urmare a deciziei ASF din 17 martie de a retrage licenţa Euroins România. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei