Au început tranzacțiile pe "piața neagră" a tichetelor Rabla! Chiar dacă încă nu au intrat în posesia voucherelor, mulți proprietari de mașini vechi își caută deja clienți

de Anca CHICU Joi, 13 Iunie 2013 605
Cele 147 de tichete Rabla care au ajuns la Constanța nu au fost nici pe departe suficiente. Majoritatea s-au dat de luni, din prima zi a programului, așadar spiritele au fost destul de încinse a doua zi, când zeci de proprietari de mașini mai vechi de zece ani și-au dat seama că n-au nicio șansă să pună mâna pe un voucher în această primă etapă. Așadar, cum cererea este destul de mare, "piața neagră" a tichetelor Rabla s-a reactivat. Iar constănțenii care au reușit să-și caseze mașina, sau care intenționează să facă acest lucru, n-au pretenții chiar mici; cel mai probabil mizează pe faptul că numărul total de tichete din cadrul programului Rabla 2013 nu va acoperi cererea. Dar, cum sunt 17.000 de vouchere pentru persoanele fizice care vor ajunge, până la urmă, la cei cu mașini vechi, constănțenii doritori de o mașină nouă prin acest program nu ar trebui să intre în panică. Dacă totuși nu vor să mai aștepte, atunci au de scos din buzunare între 3.700 și 4.500 de lei, sau cel puțin acestea sunt pretențiile "comercianților" de la această oră. Dacă vor avea și clienți, rămâne de văzut. 
De cealaltă parte, cumpărătorii speră să obțină tichetele aproape la jumătate din sumele maxime pe care le cer vânzătorii. Astfel, pe site-urile de profil prețurile nu sar, cel puțin în acest moment, de 2.500 - 2.700 de lei.
Se fac suplimentări
Administrația Fondului pentru Mediu a dat asigurări că au fost distribuite doar 25% din numărul total de tichete, așadar colectorii pot depune o cerere de suplimentare a stocului de tichete. Potrivit reprezentanților acesteia, distribuirea tichetelor solicitate se face din stocul disponibil la nivel național pentru persoanele fizice, până la epuizarea lui.
În baza cererii de distribuire depuse, Administrația Fondului pentru Mediu poate distribui cel mult 200 de tichete la fiecare cerere. Tichetele destinate proprietarilor persoane fizice și neeliberate în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data distribuirii se restituie la AFM pentru redistribuire. În cazul nerestituirii, Administrația Fondului pentru Mediu anulează tichetele și exclude din program colectorul.
Mașini de vânzare pentru Rabla
La această oră sunt și foarte mulți constănțeni care speră să-și vândă mașinile vechi celor care vor să le caseze, pentru a obține un tichet Rabla. Majoritatea sunt Dacii, pentru care proprietarii cer însă și 4.000 de lei. Un Trabant îi ajunge pe doritori ceva mai puțin, în jur de 1.500 de lei.
Taguri

Comentează știrea

Trasportam rable remat
13 iunie 2013
TrActari auto constanta

Transportam rable remat cta ,0721753018

Flavius
18 martie 2014
Interes(e)

Ca de fiecare data, pretul va fi fost stabilit la intalnirea cererii cu oferta. Luand in calcul faptul ca cererea a scazut foarte mult, era naturala nemultumirea producatorilor de masini si prezentarea initiativei pentru a gasi o alta solutie, in cazul inlocuirii masinilor poluante. http://www.romaniatv.net/consultarea-publica-privind-derularea-programului-rabla-2014-s-a-finalizat_132420.html

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei