Autoritatea Vamală Română se perfecționează cu finanțare europeană

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 07 Februarie 2023 364
A fost lansat proiectul „Dezvoltarea eficienței activității de control vamal a Autorității Vamale Române. Valoarea totală a acestuia este de 17.183.300 de euro. Uniunea Europeană va contribui cu o finanțare de 13.746.640 de euro, iar Autoritatea Vamală cu 3.436.660 de euro.
Proiectul vizează creșterea capacității administrative, tehnice și operaționale a Autorității Vamale Române, prin asigurarea mediului necesar pentru activitatea de control în combaterea traficului de produse ilicite și de a asigura securitatea și siguranța în cadrul UE, pentru a o proteja de comerțul ilegal. În același timp, va fi stimulată activitatea de control legitim, prin achiziționarea de echipamente specifice pentru 19 birouri vamale, cu scopul efectuării de controale mai eficiente. Proiectul vizează toate birourile vamale situate la frontiera Uniunii Europene cu Moldova, Ucraina și Serbia.
Totodată, a fost deschis proiectul „Dezvoltarea capacității de analiză a laboratorului vamal central din cadrul Autorității Vamale Române”. Din valoarea totală de 1.047.100 de euro, Uniunea Europeană asigură 837.680 de euro, diferența de 209.420 de euro fiind cofinanțare a instituției vamale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei