Banking, piaţa media, industrie. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Luni, 17 Iunie 2024 203
l „Sistemul bancar din România este sănătos, foarte rezilient, iar solvabilitatea este în prezent la 23%”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor. Potrivit acestuia, băncile din România se axează în prezent pe susţinerea companiilor prezente pe piaţa locală şi dezvoltarea operaţiunilor: fie să atragă clienţi noi, fie să încerce să motiveze antreprenorii să-şi asume proiecte noi.
„În 2023, s-a observat o creştere a creditării de 10,5% an la an, iar anul acesta, până în aprilie, se constată o creştere a creditării de 5,8 - 6%”, a mai spus el.
l Piaţa media din România a ajuns la o valoare netă estimată de 701 milioane de euro, în 2023, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, relevă o analiză realizată de Media Fact Book. Estimările pentru anul curent arată că piaţa locală de media va continua să crească, până la 762 milioane de euro, cu o majorare semnificativă pentru TV (+10%) şi OOH (+10%), precum şi cu o creştere moderată pentru Digital (+7%) şi Radio (+7%). În schimb, segmentul Print va scădea cu 10%.
l Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a urcat în termeni nominali cu 7,1% în primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2023, datorită creşterii industriei prelucrătoare, informează Institutul Naţional de Statistică. De asemenea, în aprilie 2024, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a scăzut în termeni nominali faţă de martie 2024 cu 0,3%, iar faţă de luna aprilie 2023 a crescut cu 18,8%. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei