Bio-LNG poate contribui la decarbonizarea transportului maritim

de Ion TIȚA-CĂLIN Marţi, 15 Noiembrie 2022 212
Un studiu comandat de Sea-LNG arată că biometanul lichefiat (bio-LNG) poate avea o contribuție majoră la decarbonizare în domeniul navigației maritime. Realizat de Centrul de Excelență pentru Energie Maritimă și Dezvoltare Durabilă de la Universitatea Tehnologică Nanyang, Singapore, studiul răspunde la întrebări referitoare la disponibilitatea combustibilului, costul lui, emisii, ciclu de viață și logistică, oferind o imagine de ansamblu asupra aplicabilității bio-LNG drept combustibil marin. De asemenea, a fost analizată fezabilitatea LNG și bio-LNG pentru ca industria de transport maritim să atingă obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră într-o manieră durabilă.

Bio-LNG poate fi amestecat cu LNG fosil în cantități relativ mici pentru a îndeplini obiectivele Organizației Maritime Internaționale pentru anul 2030, iar proporția de biocombustibil din amestec poate fi crescută pentru a atinge obiectivele pentru 2050.
Studiile sugerează că bio-LNG pur ar putea acoperi până la 3% din cererea totală de energie pentru carburanți din transportul maritim în 2030 și 13% în 2050. Dacă este combinat cu LNG fosil, ar putea acoperi până la 16% și 63% din cererea totală de energie în 2030 și, respectiv, 2050, presupunând un raport de amestec de 20%. Pe termen lung, armatorii care au investit în calea LNG vor trebui să treacă la LNG sintetic regenerabil (e-LNG).

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei