BNR stimulează piața creditului bancar

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 05 Noiembrie 2014 134
Banca Națională a dat un nou impuls relansării creditării. În ședința din 4 noiembrie 2014, consiliul său de administrație a adoptat următoarele măsuri:
- rata dobânzii de politică monetară se reduce de la 3% la 2,75% pe an, începând de astăzi, 5 noiembrie 2014;
- rata rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituțiilor de credit se reduce de la 16% la 14%, începând cu perioada de aplicare 24 noiembrie - 23 decembrie 2014. În schimb, rata rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei se menține la nivelul de 10%.
În același timp, în scopul reducerii volatilității ratelor dobânzilor de pe piața monetară interbancară și al consolidării transmisiei semnalului de politică monetară, s-a decis îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 2,5% de la +/-2,75%. Astfel, începând cu data de 5 noiembrie 2014, rata dobânzii aferente facilităților de creditare (Lombard) se va reduce la 5,25% pe an de la 5,75%, în timp ce rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se va menține la 0,25% pe an. 
Taguri

Comentează știrea

andrei
19 februarie 2015
job

Oferim seriozitate maxima pentru cei care sa castige bani! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei