Când vom merge pe autostradă de la București la Constanța? Ce spune Ministerul Transporturilor

de Cuget Liber Luni, 25 Iunie 2012 1447
Autostrada Soarelui, București-Constanța, ar putea fi parcursă de la un capăt la altul, fără întrerupere, începând cu a doua parte a lunii viitoare. Acest lucru ar putea fi posibil pentru că tronsonul dintre Cernavodă și Medgidia ar urma să fie dat în folosință, pe un singur fir de mers, la sfârșitul lui iulie, termenul de finalizare al lucrărilor fiind începutul anului viitor. "Se fac eforturi ca să se poată deschidă traficul pe o cale de rulare pe tronsonul Cernavodă-Medgidia, cândva în acest sezon estival, însă durata de execuție este de 15 luni", a precizat pentru gândul.info Cristina Savu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI).
Autostrada București-Constanța (197 km) trebuia finalizată încă de anul trecut. Ministerul Transporturilor a anunțat însă că a fost nevoit să rezilieze contractul cu firma franceză Colas, care câștigase licitația pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, motivând decizia prin "refuzurile repetate ale constructorului de a continua execuția lucrărilor, invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile".
Proiectul de construcție a tronsonului a fost scos din nou la licitație și a fost câștigat de companiile Astaldi (Italia) și Max Boegl (Germania), cele care au câștigat și licitația pentru construirea tronsonului Medgidia-Constanța. Lucrările au fost reluate în octombrie 2011, cei 20 de kilometri de autostradă urmând să fie finalizați în ianuarie 2013.
Tot la sfârșitul anului trecut au fost inaugurați 21 de kilometri din tronsonul Medgidia-Constanța, respectiv porțiunea dintre Murfatlar și centura de ocolire a orașului Constanța. Cei 19 kilometri rămași între Medgidia și Murfatlar urmează să fie gata până la sfârșitul acestei luni. "În ceea ce privește tronsonul Medgidia-Constanța, nu suntem în pericol de a nu finaliza lucrările până la data de 30 iunie 2012", au asigurat reprezentanții ministerului.
În ceea ce privește varianta de ocolire a Municipiului Constanța, în toamna anului trecut a fost dată în folosință porțiunea de drum dintre Valu lui Traian și Agigea (sud-vestul orașului). În acest moment se desfășoară lucrări pe porțiunea dintre Ovidiu și DN 3 (nord-vest). Centura construită în regim de austostradă va fi gata până la sfârșitul anului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei