Ce spun experții FMI, după întrevederea cu premierul Marcel Ciolacu: „Eliminați facilitățile fiscale”

de Madalina PETRESCU Miercuri, 04 Octombrie 2023 427
Miercuri, după ce delegația FMI condusă de Jan Kees Martijn a discutat cu premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, reprezentanții Fondului au susținut o conferință la sediul BNR. Aici, șeful misiunii a spus că „actualul deficit bugetar al României rămâne mare, dar este în scădere”.
„Pachetul de măsuri fiscale este bun, dar trebuie îmbunătățit”, a fost declarația șefului misiunii pentru România, Jan Kees Martijn.
Delegația FMI a fost prezentă la București în perioada 25 septembrie – 4 octombrie, în vederea realizării analizei anuale ale politicilor economice din țara noastră.
Noul pachet fiscal va îmbunătăți situația pentru 2024 în privința controlului deficitului bugetar care să se mențină în 3% din PIB. Ținta nu va putea fi atinsă în 2024, a declarat șeful FMI pentru România.
Oficialii FMI au punctat și faptul că inflația din țara noastră este în scădere, dar acest lucru nu trebuie să ducă la o relaxare fiscală. De asemenea, FMI a cerut Executivului de la București să lucreze mai mult pentru a elimina facilitățile fiscale.
Totodată, FMI a cerut renunțarea la cota diferențiată de TVA și recomandă Guvernului să i-a în calcul introducerea cotei unice. De asemenea, reprezentanții Fondului recomandă și reducerea pragului de impozitare pentru IMM-uri, care spun aceștia, va pune presiune pe firmele cu marjă mică de profit.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei