China Shipping Container Lines a sărbătorit upgrade-ul serviciului ABX Momentul a fost marcat de sosirea navei "Xin Pu Dong", în terminalul de la Agigea  Navele flotei cu o capacitate de 4.255 TEUs vor fi înlocuite treptat cu portcontainere de capacitate 5.668 TEUs

de Anca CHICU Miercuri, 04 Aprilie 2012 1064
Agitație mare, ieri, în incinta terminalului CSCT Agigea, acolo unde China Shipping Container Lines a sărbătorit creșterea ca-pacității de transport.
Pariind pe potențialul Mării Negre și al României, dar și pe avantajele comerciale conferite de ruta Orientul Îndepărtat - Marea Neagră, China Shipping Container Lines a decis să realizeze un upgrade al serviciului Asia-Black Sea Express (ABX). Navele flotei China Shipping cu o capacitate de 4.255 TEUs vor fi înlocuite treptat cu portcontainere de capacitate 5.668 TEUs.
Upgrade-ul acestui serviciu a fost sărbătorit ieri, odată cu sosirea navei "Xin Pu Dong", în prezența a numeroși oficiali chinezi și români.
China Shipping Container Lines, una dintre cele mai puternice corporații din domeniul maritim containerizat, a marcat o nouă etapă în evoluția serviciului ABX, după cinci ani de la lansarea acestuia. China Shipping (România) Agency Co. Ltd., agentul exclusiv al CSCL în România, a sărbătorit inau-gurarea serviciului ABX pe 11 octombrie 2007, odată cu intrarea în dana portului Constanța a primului portcontainer "Xin Shan Tou" plecat din Shanghai.
Serviciul face legătură directă între principalele porturi din China și Constanța. Rotația completă a serviciului durează 56 de zile, pe ruta: Shanghai - Ningbo - Shekou - Singapore - Port Kelang - Suez - Piraeus - Istanbul - Constanța - Ilyichevsk - Suez - Port Kelang - Shanghai.
La evenimentul de ieri a parti-cipat și Excelența Sa, ambasa-dorul Republicii Populare Chineze la București, Huo Yuzhen, cât și alți diplomați chinezi, autori-
tăți locale și portuare, oameni de afaceri.
"În ceea ce privește China Shipping România, sunt mândru să declar că dezvoltarea sa a fost remarcabilă, chiar pe fondul crizei mondiale. Sper ca îmbunătățirea serviciului ABX să fie de bun augur pentru toată lumea", a precizat Luo Zhongming, reprezentantul China Shipping.
La eveniment a participat și prefectul Constanței, Claudiu Iorga Palaz, care a precizat că evenimentul de ieri reprezintă cu siguranță o etapă de referință pentru transportul containerizat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei