Ciolacu confirmă, tichetele de masă ar putea fi acordate sub formă de bani

de Madalina PETRESCU Luni, 11 Septembrie 2023 257
Premierul Ciolacu a confirmat informația, că Guvernul ia în calcul acordarea tichetelor de masă sub formă de bani începând de anul viitor, susținând că măsura este necesară din cauza comisioanelor mari percepute de firmele care emit cardurile pentru aceste tichete.

”Este o propunere, pentru că, companiile care emit acest tichete au ajuns, totuși, la un comision destul mare din punctul meu de vedere - 3% la emitere, 3% la colectare - după informațiile pe care le am eu. Dacă nu înțelegem că nu putem să avem profit excepțional și poate încadrat și cu 1% (impozit - n.red.), și cu 2 angajați. Eu astfel de șmecherii nu le mai accept și atunci voi lăsa alternativa”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă tichetele de masă ar putea fi acordate și sub formă de bani, informează profit.ro

Ciolacu a adăugat că, în schimb, voucherele de vacanță vor fi emise în continuare pe card, iar apoi s-ar putea recurge la Poșta Română sau alt sistem public.

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată, începând cu 1 august 2023, la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024 va urca la 40 de lei, conform unei ordonanțe de urgență aprobate, în acest sens, de către Guvern. Și în această formă, tichetele sub formă de bani ar urma să beneficieze de aceleași facilități fiscale ca în prezent.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei