Cum poți obține până la 80.000 de lei, nerambursabili

de Anca CHICU Luni, 15 Iulie 2013 307
Astăzi se lansează Programul Comerț 2013! De la ora 10.00 este activă pe site-ul Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri - www.aippimm.ro - aplicația de înscriere în cadrul programului de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață.
Programul care începe astăzi este un program multianual de încurajare și de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul Economiei. Acesta urmărește, se arată în procedura de implementare, întărirea capacității operatorilor economici de promovare a produselor și serviciilor de piață, dar și dezvoltarea și modernizarea activității comercianților și prestatorilor de servicii de piață. Practic, este de ajutor de minimis, o schemă ce se aplică pe întreg teritoriul Ro-mâniei.
Bugetul alocat programului pentru anul bugetar 2013 este de 17.000.000 lei pentru acordarea de alocații financiare nerambursabile (AFN). Pentru anul 2013, prin implementarea programului se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 213 beneficiari.
Cine poate beneficia de alocație
Pot beneficia de AFN operatorii economici care sunt legal în-registrați, sunt persoane juridice care au ca obiect de activitate comercializarea produselor și serviciilor de piață, au cel puțin un an calendaristic de la înființare, au obținut profit din exploatare, în exercițiul financiar precedent depunerii cererii de finanțare, au capital social integral privat, nu au datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale, au o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane de euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane de euro, la finele anului fiscal anterior, au un număr mediu anual de salariați mai mic de 250. 
AFN se acordă, printre altele, pentru următoarele categorii de activități / cheltuieli eligibile: achiziționarea de echipamente IT tehnică de calcul; achiziționarea de cititoare pentru cod de bare; achiziționarea de cântare electronice pentru etichetare; achizițio-narea de aparate de marcat electronice fiscale; achiziționarea de echipamente tehnologice mașini, utilaje și instalații de lucru, inclusiv software-ul aferent, aparate și instalații de măsurare, control și reglare necesare desfă-șurării activităților pentru care a solicitat finanțare, cu excepția jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, instrumentelor și automatelor muzicale; achiziționarea de electro și motostivuitoare; achiziționarea de spații comerciale de comerț sau prestări servicii; achiziționarea de mijloace de transport marfă sau microbuz transport persoane, în legătură directă cu activitățile codului CAEN pe care se accesează programul; realizarea unui site pentru prezentarea activi-tății solicitantului și a produselor sau serviciilor promovate; achiziționarea de instalații / echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile / alternative de energie pentru eficientizarea activităților pentru care a solicitat finanțare s.a.
Prin program beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum: 80% pentru microîntreprinderi, 70% pentru întreprinderi mici și 60% pentru întreprinderi mijlocii din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maximă a AFN nu poate depăși suma de 80.000 lei pentru fiecare beneficiar.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei