Pajiștile pot fi scoase definitiv din circuitul agricol

de Anca CHICU Luni, 15 Iulie 2013 177
La sfârșitul săptămânii trecute, pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a publicat un ordin în care sunt precizate condițiile prin care se pot scoate pajiștile din circuitul agricol. 
Potrivit documentului, pajiștile situate în extravilanul localităților, pe care se amplasează anumite construcții se scot din circuitul agricol, temporar sau definitiv în anumite condiții și cu avizele în funcție de suprafața lor. 
Astfel, pentru suprafețele de până la 100 ha, scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiștilor din extravilan se aprobă prin decizie a directorului Direcției pentru Agricultură Constanța, pe baza avizului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobi-liară și al avizului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Pentru suprafețele de pajiști ce depășesc 100 ha, aprobarea de scoatere din circuitul agricol se dă prin hotărâre a Guvernului, cu avizul comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei