Directorii companiilor din România, optimiști cu privire la perspectivele de creștere în 2014

de Anca PAPAN Miercuri, 22 Ianuarie 2014 60
Directorii generali din România sunt optimiști cu privire la perspectivele de creștere ale veniturilor companiilor pe care le conduc, 86% dintre aceștia declarându-se încrezători în creșterea acestora în următoarele 12 luni, iar dintre aceștia 39% sunt foarte încrezători, se arată în cea de-a 17 ediții a raportului PwC Global CEO Survey. Pe termen mai lung, 96% dintre directorii generali participanți la sondaj cred în majorarea veniturilor companiilor lor în următorii 3 ani, iar 49% sunt foarte încrezători. Aceste tendințe sunt similare celor înregistrate la nivel global.  

Procentul directorilor generali care mizează pe o îmbunătățire a situației economiei globale în următoarele 12 luni a crescut la 44%, față de doar 18% anul trecut. De asemenea, numai 7% dintre respondenți văd o deteriorare a situației economice globale în acest an, față de 28% în 2013. 

În funcție de industrie, directorii generali din sectorul turismului s-au declarat cei mai încrezători în perspectivele de creștere din următoarele 12 luni (46%), urmați de cei din sectorul bancar și al piețelor de capital (45%), retail (44%), servicii financiare (44%), asset management (44%), comunicații (44%), inginerie și construcții (41%). Directorii generali din industria metalurgică sunt cei mai pesimiști la nivel global, doar 19% dintre aceștia cred în creșterea veniturilor companiilor lor în următoarele 12 luni. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei