Economia, pe scurt

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 02 Decembrie 2016 84
Autoritățile locale pot contracta finanțări rambursabile de până la 1,2 miliarde lei pe an, a decis Guvernul. Este vorba de împrumuturi de la bănci comerciale sau alte instituții de credit, emisiuni de titluri de valoare, leasing financiar ce pot fi contractate de unitățile, subdiviziunile administrativ-teritoriale, pentru finanțarea datoriei publice locale din anii 2017, 2018 și 2019.
v v v
Banca Națională a României și Autoritatea de Supraveghere Financiară vor putea da amenzi pentru încălcarea Regulamentului (UE) nr. 648/2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărțile centrale și registrele centrale de tranzacții.
v v v
Plafonul pe anul 2016 pentru programul guvernamental "Prima Casă" a fost suplimentat cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în program.
v v v
Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social (CES) și desemnarea reprezentanților României în Comitetul Economic și Social (CESE).
v v v
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate cu 75%, potrivit unei ordonanțe de urgență. Conform actului normativ, cele trei categorii vor primi indemnizații majorate, de la 1 ianuarie 2017.
v v v
Printr-o ordonanță de urgență a fost prelungită suspendarea prevederilor unui articol din actuala Lege a vănătorii, pentru a permite pășunatul animalelor domestice în terenul agricol și în perioada 6 decembrie 2016 și 24 aprilie 2017.
v v v
Producătorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare excepțional în valoare de aproximativ 11 milioane de euro, bugetat din fonduri naționale și europene. Sprijinul are scopul să compenseze pierderile înregistrate de producătorii de carne de porc din cauza contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere și ofertă. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei