Firme producătoare din toată România se întrec în oferte speciale la ediţia de toamnă a târgului TINIMTEX

de Sorin MIHALACHE Joi, 12 Septembrie 2024 1231
Sub motto-ul „De la Tradiţie la Transformare” şi „Împreună pentru Producători”, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa îşi propune să revitalizeze un eveniment de tradiţie, aducând în prim-plan producătorii români. Ediţia de toamnă a târgului TINIMTEX reprezintă o oportunitate excelentă pentru promovarea şi vânzarea produselor într-un cadru dedicat atât producătorilor români, cât şi comercianţilor. 


Producători autohtoni şi importatori, agenţi economici de profil din Constanţa, din multe alte oraşe ale României, dar şi din Republica Moldova îşi expun marfa, începând de miercuri, 11 septembrie, la o nouă ediţie a Târgului TINIMTEX, cel mai mare târg de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie din ţara noastră.
De data aceasta, organizatorii şi-au propus să promoveze în special firmele producătoare din România. Într-o piaţă sufocată de produse din import, mai ales din lumea asiatică, este un adevărat miracol să supravieţuieşti. Şi totuşi, minuni încă mai există! 


Modele unicat la standuri
Sute, poate chiar mii de constănţeni şi turişti aflaţi în ultimele zile de vacanţă pe litoral s-au perindat, încă de la orele dimineţii, pe la Pavilionul Expoziţional. Vremea rea n-a fost tocmai un duşman al evenimentului, asta pentru că în special turiştii cărora ploaia torenţială le-a stricat planurile de plajă s-au îndreptat către „locul faptei”, pentru o sesiune de shopping.
„N-am mai putut respecta programul pe care ni l-am dorit, vremea rea ne-a gonit de pe plajă, însă nu-i un lucru tocmai rău, am venit la cumpărături. Eu mă bucur foarte mult, soţul meu mai puţin! Am provocat ceva pagubă în buget: două rochiţe, un sacou şi o pereche de pantofi pentru birou, total 700 de lei”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Roxana Petrescu, o turistă din Bucureşti pe care am întâlnit-o la Pavilion, de unde ieşea cu două sacoşe doldora de cumpărături. 


Trebuie subliniat faptul că oferta este cât se poate de generoasă. La standul Eli Bags, firmă constănţeană producătoare de produse din piele, ne-au atras atenţia genţile din piele naturală, la un preţ foarte bun, 150 de lei (reducere de la 190 de lei), în timp ce Adela Roman, sosită tocmai de la Suceava, propunea modele unicat de geci de piele pentru bărbaţi, la preţuri cuprinse între 450 şi 650 de lei.
Cel mai ieftin portofel costă 90 de lei, iar cel mai scump, 130 de lei, iar dacă doriţi o geacă cu puf natural, Irina Tihaia, din Chişinău (Republica Moldova) reprezentant al Madzerini (designed by Italy) vă propune produse de calitate, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. 


Bănuri, rochiţe şi pălării
Tocmai de la Satu Mare a sosit pe litoral şi Petru Sima, reprezentant al firmei Diasim Style, producător de confecţii pentru bărbaţi. 230 de lei aveţi de scos din buzunar pentru un sacou, 320 lei pentru un costum, 360 de lei pentru un palton, cu menţiunea că preţurile sunt fără TVA.
O ofertă bună pentru cumpărături en-gros este cea a firmei Confex Botoşani. Ioan Tănase, reprezentantul firmei, ne-a explicat că, în acest caz, cămăşile clasice au preţuri de 87-90 de lei, iar cele de ceremonii, pentru papioane sau butoni, de 95 de lei. La en-detail, preţurile sunt mai mari, între 130 şi 180 de lei.
Ce mai puteţi cumpăra de la târg? Câte şi mai câte: cearşafuri de pat, pilote, de la Casa de bumbac, din Braşov, blănuri de la Lăcătuş Mihai Adrian, din Bistriţa, rochiţe multicolore de la Burdel, pantofi bărbăteşti, ghetuţe pentru doamne, pălării, papuci, curele, poşete, genţi sau produse decorative de casă.
Aky Biana, din Braşov, îşi întâmpină vizitatorii cu oferte speciale pentru şosete - 2,50 lei sau 3 lei perechea -, iar în cazul dresurilor, scăpaţi bine-bine: două perechi la numai 20 de lei.
Blănuri mai vând Sofia Luxury, Prodcom Frim sau Vidra Furs, iar din card vă „sar” între 1.500 şi 4.500 de lei, fiecare după buget, în funcţie de modelul ales. 


Nu doar firme producătoare sau importatoare de mărfuri sunt prezente la târgul de la Constanţa, ci şi firme care oferă servicii, cum ar fi cele de broderie sau întreţinere încălţăminte.
Programul de vizitare
Organizată de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, ediţia de toamnă a târgului TINIMTEX este găzduită de Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia până duminică, 15 septembrie.
La parter, sunt amplasate standurile cu îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi, lenjerie, home & deco, accesorii şi confecţii piele/blană, iar la etaj, cele cu încălţăminte şi marochinărie.
Iată programul de vizitare: 12-14 septembrie, între orele 10.00 - 19.00; 15 septembrie, între orele 10.00 - 16.00. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei