Iată precizările Direcției Finanțelor Publice Constanța privind taxa de poluare

de Anca CHICU Miercuri, 25 Ianuarie 2012 558
Conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța (DGFP) a venit ieri cu o serie de precizări ca urmare a publicării în Monitorul Oficial (nr.50 din 20 ianuarie 2012) a Ordinului comun al Ministerului Mediului și al Ministerului Finanțelor pentru aprobarea procedurii de restituire a sumelor prevăzute în Legea privind taxa pentru emisiile poluante, precum și a sumelor stabilite de instanțele de judecată prin hotărâri definitive și irevocabile.
Multe aspecte sunt deja cunoscute, însă apar și câteva detalii despre care s-a vorbit prea puțin sau chiar deloc. Astfel, se arată în informarea DGFP Constanța că, potrivit acestei proceduri, se restituie atât sumele reprezentând diferențe între taxa pe poluare pentru autovehicule / taxă specială pentru autoturisme și autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autove-hicule, cât și diferențele de taxă rezultate în urma contestării acesteia și valoarea reziduală a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
La cererea de restituire se anexează, în original și copie, așa după cum am precizat și cu alte ocazii, documentul doveditor al plății taxei pe poluare pentru autovehicule / taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, respectiv chitanța fiscală / ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare. Atenție, însă! În cazul autovehiculelor rulate achiziționate din alte state, contribuabilul va depune, în original și în copie, un document din care să rezulte data primei înmatriculări sau anul fabricației, după caz.
Stabilirea diferenței de taxă de restituit se face de către unitățile fiscale teritoriale unde contribuabilii își au domiciliul fiscal.
Taguri

Comentează știrea

lulu
25 ianuarie 2012
taxa

bai fratilor ,cum puteti sa cereti acte originale la masinile de afara secund hand ,cand toate originalele raman la politie cand se imatriculeaza masina?

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei