Constănțenii, pe o parte suspendă, pe alta înmatriculează

de Anca CHICU Miercuri, 25 Ianuarie 2012 360
Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a dat ieri publicității situația statistică a suspendărilor de activitate, dizolvărilor și radierilor voluntare, precum și a înmatriculărilor de persoane fizice și juridice pentru perioada ianuarie - de-cembrie 2011.
Pur statistic, județul Constanța stă foarte bine la unele capitole. În ceea ce privește înmatriculările de persoane fizice și juridice, anul trecut cifra a fost de aproape 5.200 (cu o mie mai mare decât în 2010), peste 2.800 dintre acestea fiind SRL-uri, iar alte aproximativ 1.400, PFA-uri. Exceptând Capitala, doar Clujul se poate lăuda cu mai multe înmatriculări, adică aproape 6.000.
La capitolul dizolvări voluntare, anul trecut s-au înregistrat la Constanța doar 152, mult în urma unor județe ca Argeș, Brăila, Galați, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Satu Mare sau Sibiu.
Și în ceea ce privește radierile voluntare situația din Constanța, pe întreg anul 2011, a fost ceva mai bună. Vorbim despre o cifră ce nu depășește 2.100 de radieri, în condițiile în care în 2010 au fost peste 6.000. Cluj, Iași și Prahova sunt județele care se pot "lăuda" cu cifre mai mari.
Pe de altă parte, Constanța este lider detașat când vine vorba despre suspendările de activitate, exceptând iarăși Capitala. În perioada ianuarie - decembrie 2011 s-au înregistrat peste 1.200. Ocupantul locului doi este județul Arad, cu puțin peste 870 de suspendări de activitate. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei