Industria navală sud-coreeană revine pe primul loc în topul comenzilor

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 31 Octombrie 2022 266
În luna septembrie 2022, cei trei mari constructori de nave din Coreea de Sud au urcat pe primul loc în topul mondial al comenzilor de nave și se așteaptă să revină pe profit de anul viitor. În 2022 și 2021, aceștia au înregistrat pierderi financiare din cauza creșterii costurilor de producție în construcțiile navale.
Potrivit consultantului de piață Clarkson Research Service, companiile Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE), 

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. și Samsung Heavy Industries Co. au câștigat, împreună, în septembrie 2022, comenzi pentru construcția a
22 de nave, însumând 1,32 milioane de tone brute compensate (CGT), reprezentând 61% din cele 2,17 milioane CGT pentru 56 de nave comandate la nivel mondial.

Șantierele navale chineze s-au clasat pe locul al doilea cu un total de 550.000 CGT sau 27 de nave. În primele nouă luni ale anului, constructorii coreeni au câștigat comenzi de 13,22 milioane CGT pentru 239 de nave, iar China, aproape de 13,27 milioane CGT pentru 524 de nave.

Companiile coreene caută din ce în ce mai mult comenzi pentru nave mai scumpe, cum ar fi transportoarele de gaze naturale lichefiate. Pe piața de nave tanc și containere cu prețuri relativ scăzute, constructorii de nave coreeni concurează înverșunat cu rivalii chinezi, care oferă de obicei prețuri mai mici. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei