Inflaţie, târguri, agricultură. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 22 Mai 2024 166
l Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociaţia CFA România a scăzut cu 12,3 puncte până la valoarea de 47,1, în luna aprilie a acestui an, context în care 59% dintre analiştii organizaţiei anticipează o reducere a ratei inflaţiei în următoarele 12 luni, faţă de o pondere de 75%, în exerciţiul anterior. Potrivit sursei citate, rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2025) s-a majorat faţă de exerciţiul anterior şi s-a situat la valoarea medie de 5,73%.
l Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin Agenţia Teritorială pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa, organizează, în perioada 23-25 mai, la Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia, Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2024 - industria HoReCa.
Pe durata celor trei zile, vizitatorii vor avea oportunitatea de a participa la un eveniment destinat industriei ospitalităţii, de a interacţiona cu profesionişti care vor expune noutăţile şi tendinţele din domeniu, de a stabili noi parteneriate, precum şi de a asista la workshopurile şi prezentările de specialitate.
l Cooperativele agricole şi-au dublat cifra de afaceri, în ultimii ani, iar în 2022, cele 1.235 de entităţi care au depus bilanţul financiar au raportat afaceri de 4,26 miliarde de lei, în creştere de aproape trei ori faţă de anul 2020, relevă o cercetare derulată de Centrul Român de Politici Europene, în cadrul proiectului „CoopNet 3.0 - Creştem capacitatea cooperativelor micilor fermieri”. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei