Inspectorii antifraudă vor fi testați de psihologii de la MAI

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 30 August 2013 855
30 octombrie 2013 este data la care Garda Financiară se va retrage de pe scena istoriei pentru a lăsa loc Direcției Generale Antifraudă Fiscală. 
Pregătirile pentru predarea ștafetei sunt în curs de desfășurare. Pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind organizarea examenului pentru ocuparea funcție de inspector antifraudă. 
Acesta va avea patru etape: selecția dosarelor de înscriere, proba scrisă (sub formă de test grilă), interviul, evaluarea psihologică complexă și de integri-tate (efectuată de psihologi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne).
Spre deosebire de Garda Financiară, Direcția Generală Antifraudă Fiscală va avea o organizare mult mai stufoasă. Va cuprinde următoarele structuri: Direcția de Combatere a Fraudelor, Direcția Coordonare Cazuri Speciale (cu 2 servicii), Direcția de Cooperare Interinstituțională (cu 2 servicii), Direcția Operațiuni Intracomunitare și TVA (cu 2 servicii și un birou), Direcția Operațiuni Vamale, Import - Export și Produse Accizabile (cu 3 servicii), Direcția Control Activități cu Risc Fiscal și Intervenție Rapidă (cu 5 servicii și 3 echipe de intervenție rapidă), Direcția Analiză Risc, Selecție și Pro-gramare (cu 2 servicii și un centru de date), Direcția Metodologii, proceduri Antifraudă, Sinteză și Raportări (cu 2 servicii), Direcția de Investigații Fiscale (cu 2 servicii și un birou). În plus, în fiecare regiune de dezvoltare vor exista direcții regionale antifraudă, cu câte 11 servicii, la Suceava, Con-stanța, Alexandria, Târgu Jiu, Deva, Oradea și Sibiu. În Bu-curești va funcționa o direcție regională, care va cuprinde… 31 de servicii.
Până la această oră, nu au fost comunicate numărul posturilor pe fiecare structură și bibliografia de examen.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei