Kazahstanul a pus ochii pe boii din România

de Ion TIȚA-CĂLIN Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 241
Ministrul agriculturii, Nechita - Adrian Oros s-a întâlnit cu Nurbakh Rustemov, ambasadorul Republicii Kazahstan în România. Cele două țări vor să dinamizeze schimburile comerciale și să inițieze proiecte de cooperare în domeniul agriculturii și al zootehniei.

Oros a declarat că ministerul va sprijini parteneriatele inițiate de universitățile cu profil agricol pentru a face posibile schimburile de experiență între studenții celor două țări.

S-a stabilit semnarea cât mai rapidă a acordului de cooperare în domeniul agriculturii. Se analizează oportunitatea ca în perioada următoare să aibă loc o vizită în Kazahstan a ministrului Adrian Oros, pentru a avea o întâlnire cu omologul său, alături de fermieri, agenți economici români, cu scopul de a identifica acțiuni concrete de colaborare dintre România și Kazahstan.

Ambasadorul a afirmat că România este principalul partener comercial din regiune al Kazahstanului, țara sa fiind interesată de domenii precum creșterea animalelor – bovinele de carne, cercetarea și învățământul.

Totodată, Nurbakh Rustemov și-a exprimat deschiderea pentru identificarea căilor de rezolvare a priorităților comune, afirmând că țara sa are un teritoriu foarte vast, iar posibilitățile de colaborare sunt variate. De asemenea, ambasadorul Kazahstanului a declarat că au fost inițiate discuții cu o companie românească pentru exportul de bovine Angus, manifestându-și convingerea că această inițiativă se va bucura de un interes crescut în Kazahstan.   

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei