KMG Rompetrol, un nou premiu de excelență pentru standarde înalte în practicile de achiziție

de Cuget Liber Miercuri, 15 Februarie 2023 1316
KMG Rompetrol – divizia de management a Grupului KMG International în Romania a primit distincția de excelență ”advanced silver” din partea organizației profesionale Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS), recunoscută la nivel mondial, pentru standarde înalte în practica achizițiilor.



“Menționăm că acordarea certificării Silver a însemnat o analiză completă a activității procurement și a inclus 5 mari capitole de activitate de la Leadership, Strategie, Oameni și Procese până la Managementul Performanței în cadrul KMG Rompetrol”, declară Florin Alecu, Head of Procurement Services Center.

KMG Rompetrol este singura companie din România și din Estul Europei care a obținut în 2020 certificarea internațională Procurement Excellence Advanced Silver Award, acordată de CIPS.

Operațiunile KMG Rompetrol beneficiază de pe urma eficientizării proceselor încă din anul 2020, iar primul premiul acordat a contribuit la o performanță sporită a activităților Grupului, fiind o consecință directă a îmbunătățirii proceselor de achiziție.
În ultimii ani, procesele de achiziție ale companiei au fost aduse la standarde internaționale, conducând la simplificarea procesului de aprobare a contractelor la nivelul întregului Grup, la un mai bun management al furnizorilor, reducerea riscurilor și îmbunătățirea calității serviciilor și bunurilor primite.

Acordarea certificării CIPS Procurement Excellence Program atestă, de asemenea, un grad de încredere superior în industrie și facilitează, în același timp, stabilirea de noi parteneriate, oferind acces la o rețea, în continuă dezvoltare, de reprezentanți ai mediului de afaceri din industriile cheie.
PEP (Procurement Excellence Program) este un premiu recunoscut la nivel global, oferit acelor organizații care demonstrează excelență în activitățile lor de achiziții și cele specifice lanțului de aprovizionare. Premiul atrage după sine îmbunătățiri constante în activitatea companiilor, generând valoare adăugată pe întreg lanțul de achiziții, evidențiind totodată rolul achizițiilor ca parte fundamentală a strategiei și soluție pentru eficientizarea întregii organizații.
KMG Rompetrol face parte din grupul KMG Internațional, având peste 5000 de angajați care contribuie la atingerea performanțelor în operațiuni comerciale majore cu petrol și produse petroliere (trading), activitati de rafinare și petrochimie, distribuție (retail) și marketing și alte servicii din industria petrolieră, precum foraj, servicii la sondă și servicii industriale integrate EPCM (inginerie, aprovizionare, construcții, management de proiect).
Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) este cea mai mare organizație profesională de achiziții și aprovizionare din lume. Este centrul mondial de excelență în problemele legate de achiziții și managementul aprovizionării. CIPS numără la nivel global peste 64.000 de membri din 180 de țări diferite, inclusiv oameni de afaceri cu experiență, funcționari publici de rang înalt și cadre universitare de top. Activitățile profesioniștilor în achiziții și lanțul de aprovizionare au un impact major asupra profitabilității și eficienței tuturor tipurilor de organizații, iar CIPS oferă pachete de soluții pentru mediul corporate în scopul îmbunătățirii profitabilității afacerii.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei