Ministrul finanțelor îi cere Fiscului francez să-i instruiască subordonații

de Ion TIȚA-CĂLIN Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 379
Ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Franței în România, Philippe Gustin. În cadrul întâlnirii, ministrul român a menționat că prioritățile mandatului său sunt: predictibilitatea și simplificarea sistemului fiscal, dialogul deschis și susținut cu mediul de afaceri. Petrescu a apreciat expertiza Franței în ceea ce privește aplicarea unui sistem de colectare eficient a taxelor și impozitelor, cu accent asupra încurajării plăților on-line, precum și aplicarea procedurii de transfer pricing.  "Avem nevoie de expertiza autorităților franceze, de suportul dumneavoastră și al autorității fiscale din Franța pentru instruirea angajaților care vor lucra în această structură", a subliniat ministrul finanțelor publice. 

Ambasadorul Franței a afirmat că autoritățile franceze au toată disponibilitatea să ofere sprijin instituțiilor publice române, având în vedere experiența acumulată în privința creșterii nivelului de colectare, îmbunătățirii conformării voluntare și combaterii evaziunii fiscale. 

El a afirmat că experiența Franței relevă cât este de importantă încurajarea plăților on-line și limitarea plăților în numerar, menționând, totodată, că autoritățile franceze au promovat un act normativ care interzice plata salariilor în numerar.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei