Potop de amenzi! E vai și amar de cei ce nu respectă legea privind casele de marcat

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 06 Septembrie 2019 211
În luna august 2019, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat modul în care 1.341 de firme comerț și prestările de servicii fiscalizează încasările, prin intermediul caselor de marcat. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 256 de avertismente. 

De asemenea, au fost aplicate amenzi și confiscări în valoare totală de 7,61 milioane de lei. Valoarea totală a celor 1.553 de amenzi dispuse este de 6,88 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite și bunuri au totalizat 737.706 lei. Totodată, pentru încălcarea prevederilor legale privind utilizarea și dotarea caselor de marcat, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activității comerciale în 61 de locații. 

De la începutul anului până în prezent, a fost verificat modul în care 4.832 de firme din toată țară fiscalizează încasările prin intermediul caselor de marcat. Au fost aplicate 1.470 avertismente și au fost dispuse 4.366 amenzi contravenționale în cuantum total de 21,14 milioane de lei, iar confiscările de numerar (de venituri ilicite) și bunuri au totalizat 4,15 milioane de lei. 
În timpul controalelor antifraudă, contribuabilii au fost informați din nou despre obligația legală de a se dota cu noile case de marcat cu jurnal electronic și de a le utiliza lor pentru fiscalizarea tuturor încasărilor provenite din vânzările de bunuri sau prestările de servicii direct către populație. Contribuabilii au, de asemenea, obligația de a întocmi documente justificative pentru toate sumele introduse în punctul de lucru, de a întocmi și utiliza documente justificative fiscale și contabile specifice operațiunilor economice efectuate. 

Este important de știut că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente și urmează sancțiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei