Producătorii afectați de căderile de zăpadă primesc până la 7.500 euro ajutor de la stat

de Anca CHICU Joi, 31 Mai 2012 208
Guvernul României a aprobat în ședința de ieri Proiectul de Hotărâre privind aprobarea schemei "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie - februarie 2012, asupra culturilor de legume și/sau flori în spații protejate" care se acordă în agricultură, în sectorul vegetal.
În urma căderilor masive de zăpadă din perioada ianuarie - februarie 2012 au fost afectate suprafețe semnificative de spații protejate, sere și solarii. Pe baza înștiințărilor formulate de producătorii agricoli către direcțiile pentru agricultură județene și a municipiului București, s-au înregistrat pagube de 1.356.699 metri pătrați geam pentru sere, respectiv 2.556.512 metri pătrați folie plastic pentru solarii, au precizat reprezentanții Ministerului Agriculturii.
"Am identificat aproximativ 2.950 de producători afectați de căderile masive de zăpadă din 31 județe. Ajutorul se acordă în conformitate cu Regulamentul (CE) nr.1535/2007 privind aplicarea articolelor 87 și 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis în sectorul producției de produse agricole și vizează un sprijin maxim pe care îl poate primi fiecare producător agricol afectat, de până la 7.500 euro/beneficiar, respectiv 33.000 lei", a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei