Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: "Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului"

de Cuget Liber Miercuri, 06 Martie 2019 290
Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului, iar în viitorul deloc îndepărtat, drepturile de proprietate intelectuală vor deveni o resursă la fel de importantă pentru dezvoltarea economiilor, precum au fost resursele de hidro-carburi în secolul XX, a declarat, ieri, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la conferința "Viitorul PI în Europa - provocări și perspective". 

"Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului. Pe măsură ce economia devine din ce în ce mai creativă, drepturile de proprietate intelectuală devin o miză din ce în ce mai importantă. Cred că nu greșesc deloc dacă afirm că, în viitorul deloc îndepărtat, drepturile de proprietate intelectuală vor deveni o resursă la fel de importantă pentru dezvoltarea economiilor, precum au fost resursele de hidro-carburi în secolul XX. De aceea, misiunea noastră nu este una ușoară, dar vestea bună este că ne oferă, în același timp, foarte multe oportunități", a spus ministrul Economiei, Niculae Bădălău, citat de Agerpres. 

Acesta a menționat că evenimentul are loc în contextul Președinției României la Consiliul UE, în cadrul căreia, în primele două luni, Ministerul Economiei a înregistrat reușite notabile. 

"Astfel, instituția noastră a finalizat opt dosare legislative cu impact major asupra Pieței Interne și mediului de afaceri. Relevant din perspectiva tematicii acestei conferințe este dosarul legislativ referitor la Propunerea de Regulament privind Certificatul Suplimentar de Protecție a Medicamentelor, a cărui problematică va fi abordată în cadrul acestui eveniment. Regulamentul vizează, printre altele, eliminarea dezavantajelor concurențiale cu care se confruntă pe piețele globale producătorii de medicamente generice și biosimilare cu sediul în UE în raport cu producătorii care își au sediul în afara UE", a afirmat Niculae Bădălău. 

El a menționat că drepturile de proprietate intelectuală reprezintă un element central pentru succesul Pieței Unice, în contextul în care funcționarea adecvată a acesteia presupune eliminarea restricțiilor în calea liberei circulații și denaturărilor concurenței. 

Totodată, drepturile de proprietate intelectuală au o importanță crucială pentru protecția inovării și încurajarea creativității, fiind active esențiale pentru menținerea și întărirea competitivității companiilor europene pe o piață din ce în ce mai globalizată.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei