România importă din Turcia fructe în veselie. Creștere cu 46% față de 2022

de Madalina PETRESCU Luni, 18 Septembrie 2023 127
În primele opt luni ale acestui an, sectorul fructelor și legumelor proaspete a atins în Turcia cea mai mare cifră de export din istorie. Doar România a importat până în august în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

Vicepreședintele Asociației Exportatorilor din Regiunea Egeea, Hayrettin Ucak, a subliniat că în primele două trimestre ale acestui an s-au înregistrat cifre impresionante, în concordanță cu obiectivele programului de export pe termen mediu, stabilit pentru perioada 2024-2026. Astfel, din veniturile de cinci miliarde de dolari estimate pentru finalul acestui an, sectorul fructelor și legumelor proaspete a atins peste două miliarde în primele opt luni, relatează publicația turcă Haberler citată de Rador.

Rusia, Germania și România - țările către care sunt făcute cele mai importante exporturi.

Din cele 2,05 miliarde de dolari obținute din exporturi de sectorul fructelor și legumelor proaspete, 588 de milioane au provenit din Rusia, țară care deține cea mai importantă cotă ca importator.

Cu o creștere de 42% a importurilor, Germania se află pe locul doi, aducând venituri de 241 milioane de dolari, de la nivelul de 170 de milioane de dolari.
După ce în perioada ianuarie-august 2022 Turcia a exportat în România fructe și legume proaspete în valoare de 136 de milioane de dolari, în perioada similară a anului în curs a exportat în valoare de 196 de milioane de dolari, cu o creștere de 46%.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei