Statul vrea să obțină venituri mai mari cu 40%, taxând și mai mult industria jocurilor de noroc

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 14 Iulie 2022 98
Potrivit Ministerului de Finanțe, veniturile industriei de jocuri de noroc au scăzut, în 2021, cu aproximativ 40% față de anul 2019, pe fondul restricțiilor impuse de pandemie, iar numărul operatorilor economici din acest sector de activitate s-a redus cu 1,5%.
Pe de altă parte, în cazul jocurilor de noroc la distanță, numărul operatorilor licențiați care activează pe teritoriul României a crescut cu 35%, în perioada 2020 – 2021 față de anul 2019, semn că restricțiile impuse de pandemie au redirecționat jucătorii către jocurile de noroc la distanță.

Trebuie știut că o cotă de 98,8% din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor de noroc, a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, a taxei de acces și din celelalte taxe ale acestei industrii ajunge la bugetul de stat. La rândul său, Comitetul Olimpic și Sportiv Român primește 1% din aceste taxe, iar Comitetul Național Paralimpic, 0,2%.
Printr-un proiect de modificarea și completarea a OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, Ministerul de Finanțe propune majorarea taxelor „astfel încât cuantumurile lor să reflecte noile realități economice și sociale, pentru asigurarea unui raport echilibrat între necesitățile de ordin bugetar și protecția persoanelor care participă la jocurile de noroc”.
Se estimează că prin aplicarea acestor măsuri, veniturile colectate la bugetul de stat vor crește cu până la 40%. Pentru restul anului 2022 și anul 2023, veninurile colectate în plus la bugetul de stat vor fi mai mari cu 530,4 milioane lei.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei