Sulina se zbate să reintre pe harta turistică

de Anca CHICU Marţi, 01 Noiembrie 2011 371
La Sulina a fost inaugurată o nouă investiție derulată cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), în cadrul programului de modernizarea a drumurilor de interes local. Este vorba despre modernizarea drumului de acces din intravilanul orașului către plaja Sulina, lucrare în valoare de aproape 7.900.000 lei, demarată acum un an.
În 2010, în cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii naționale de turism derulat de MDRT a fost finalizat și proiectul de reamenajare a plajei Sulina, un proiect deosebit de important pentru turiști și pentru localnici.
"Programul MDRT de dez-voltare a infrastructurii turistice vizează și alte proiecte care vor duce la creșterea atractivității orașului Sulina", au precizat reprezentanții MDRT. Proiectele care pot fi dezvoltate în perioada următoare se referă la reabilitarea celor două faruri vechi din oraș, sistematizarea și amenajarea falezei și a cimitirului maritim și realizarea unui centru multifuncțional, prin reconversia actualei biblioteci orășenești.
În cadrul unui proiect pilot derulat de MDRT în parteneriat cu ONU Sulina beneficiază, alături de alte două destinații românești, de asistență prin PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) pentru realizarea planului strategic de dezvoltare urbană integrată, cu efect benefic asupra activităților de turism.
"Proiectele dezvoltate de MDRT în Sulina au ca rezultate creșterea turismului în zonă, așa cum dovedesc, de exemplu, cifrele înregistrate la capitolul vizitatori în luna august din acest an, când au fost înregis-trați într-o singură zi 8.200 de turiști, într-un oraș cu 4.600 de locuitori. Practic, de trei ori mai mulți turiști decât acum doi ani, ceea ce reprezintă un record pentru oraș", au mai precizat reprezentanții MDRT. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei