Tot mai mulți maghiari își fac cumpărăturile importante în România

de Petruta RIDICHE Marţi, 01 August 2023 582
Maghiarii au început să își facă majoritatea cumpărăturilor importante în România. Deși prețurile au crescut și la noi în țară, maghiarii preferă piața românească, în comparație cu scumpirile din Ungaria.
Ungurii care cumpără din magazinele noastre spun că, practic, totul este mai ieftin în România decât acasă. Parcările centrelor comerciale din orașele de frontieră sunt asaltate de mașini cu numere de Ungaria, chiar mai multe decât cele românești.
Chiar dacă și în România prețurile alimentelor au crescut considerabil în ultimele luni, turismul de cumpărături transfrontalier continuă. Din ce în ce mai des, ungurii care locuiesc în apropierea graniței merg la cumpărături în România, în contextul în care, în țara lor, alimentele au devenit atât de scumpe, încât e mai avantajos să tracă frontiera pentru a-și achiziționa cele necesare.
Diferența de preț este accentuată și de faptul că, în Ungaria, TVA-ul la alimente este de 27%, în timp ce în țările vecine, cota taxei pe valoarea adăugată este mult mai mică. În plus, carburanții sunt cu aproximativ 70-80 de forinți mai ieftini în România. Iar șoferii maghiari preferă să facă plinul când vin la cumpărături în România. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei