Vești bune pentru agricultorii constănțeni

de Anca CHICU Vineri, 01 Martie 2013 344
Până pe 6 martie, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0 - 100 cm, în cultura grâului de toamnă se va menține în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în toate zonele de cultură, potrivit prognozei agrometeorologice întocmite de Administrația Națională de Me-teorologie. Astfel, la culturile de toamnă și speciile pomicole și viticole se va continua stadiul de repaus biologic, în cea mai mare parte a teritoriului. În regiunile agricole din jumătatea de sud a țării se vor semnala reluări lente ale proceselor de creștere și dezvoltare la cerealierele de orz și grâu de toamnă, se arată în prognoza agrometeorologică. Starea de vegetație a plantelor se va menține în general bună și medie, respectiv medie și slabă la cele întârziate fenologic.

Orzul și grâul de toamnă, funcție de data semănatului vor înregistra răsărirea, formarea frunzei a treia și înfrățirea (20 - 100%).
Sub aspect fenologic, cultura de rapiță se va afla în faza de înfrunzire (8 - 12 frunze), pe toate suprafețele cultivate.
Pomii fructiferi și vița de vie își vor menține starea de repaus vegetativ, la nivelul întregii țări.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei