26 iulie - Ziua Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța

de Camelia MIU - MITRIC Joi, 26 Iulie 2012 247
26 iulie va reprezenta, de acum încolo, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța "Mihail Kogălniceanu". Decizia a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Administrației și Internelor nr. 176 din 17.07.2012.
Propunerea acestei date a venit din partea colectivului IJJ Constanța și reprezintă data la care a fost înființată prima Companie de Jandarmi din Constanța, în anul 1894, așa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil An-dreian, care-l înștiința pe Mihail Coiciu, primarul orașului, despre faptul că, începând cu data de 26 iulie 1894, "a început a funcționa Compania de Gendarmi Constanța, rugându-vă a o recunoaște ca autoritate legalmente constituită". Tot în același document se spune că pri-mul comandant a fost locotenentul Ernest Șolcănescu, iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.
"Prin această scurtă trecere în revistă a începuturilor Jandarmeriei constănțene și în lumina evenimentelor petrecute în urmă cu mai bine de un secol, am dorit ca această dată de 26 iulie 1894 să rămână vie în amintirea noastră, a militarilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, ca fiind ziua care certifică oficial intrarea efectivă în atribuțiile specifice ale jandarmilor constănțeni, după organizarea lor în teritoriu", spun reprezentanții IJJ Constanța.
Cu această ocazie, vor fi recom-pensate cadrele IJJ Constanța care au obținut rezultate bune și foarte bune în îndeplinirea misiunilor. Dar cum în perioada următoare, foarte mulți jandarmi sunt implicați în misiuni, festivitatea pentru recompensarea militarilor se va desfășura anul acesta pe 1 august, odată cu avansarea la termen a ofițerilor și subofițerilor. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei