Amendă de 200.000 de lei, aplicată de vameși

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 06 Decembrie 2012 815
Inspectorii vamali din cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Ialomița au întreprins, la nivel local, o verificare a unei societăți comerciale abilitate să comercializeze produse energetice en detail.
Ca urmare a acestui control s-a constatat faptul că societatea a desfășurat această activitate fără a respecta prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal al României. Echipa de control a constatat faptul că societatea comercializa produse energetice având verificarea metrologică a riglelor gradate și a pompelor de distribuție carburanți expirată, încălcând astfel prevederile Codului Fiscal al României, precum și ale Ordinului Președintelui A.N.A.F. nr. 2491/2010 pentru aprobarea Procedurii și condițiilor de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en detail produse energetice.
În consecință, autoritatea vamală a dispus confiscarea sumei de 5.323.490, 6 lei, iar societatea în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei