Ați fost contactat de firme din Marea Britanie? Atenție la escroci! Polițiștii englezi trag semnale de alarmă

de Andreea ILIESCU Joi, 19 Septembrie 2013 127
Autoritățile din Marea Britanie au transmis o informare cu privire la existența mai multor incidente în care angrosiști de produse alimentare au livrat bunuri în Marea Britanie, dar nu au primit plata. În aceste cazuri, suspecții contactează departamentele de vânzări ale furnizorilor europeni de produse alimentare pretinzând, în mod nereal, că sunt angajați ai unor companii legitime din Marea Britanie. Aceștia solicită livrarea produselor, însă după ce bunurile ajung la destinație plata nu este realizată. 

Treabă "de ultim moment" 
Mecanismul înșelăciunii este simplu: o companie cunoscută din Marea Britanie trimite, de obicei prin e-mail, o comandă unui angrosist, solicitând ca locul de livrare a mărfurilor să fie Marea Britanie (frecvent zona de nord a Londrei). Verificările efectuate de angrosist atestă că este sigură încheierea de afaceri cu societatea respectivă datorită concordanței datelor din comandă (numele angajatului înscris pe comandă, datele bancare - compania fiind una cunoscută, denumirea adresei de e-mail care este similară cu cea folosită de compania legitimă). Livrarea se face la adresa din Marea Britanie, iar localitatea de destinație este schimbată, de multe ori, în ultimul minut. După ce livrarea este efectuată, angrosistul trimite o factură către compania legitimă din Marea Britanie pentru efectuarea plății. Societatea din Marea Britanie nu are cunoștință despre comandă, este sesizată frauda și au loc pierderi financiare semnificative pentru compania care a livrat marfa.

Ce spun polițiștii englezi 
Pentru prevenirea acestui gen de fraude, polițiștii englezi recomandă atenție sporită la numerele de telefon: contactați sediul central al companiei înainte de a trimite orice comandă folosind numărul de telefon fix sau adresa de e-mail menționată pe site-ul companiei. 

Adresele de e-mail: verificați dacă adresa de e-mail prezintă modificări minore față de adresa legitimă a companiilor.  
Locul de livrare: în general, adresa de livrare nu are nicio legătură cu societatea din Marea Britanie, fiind închiriată de suspecți prin folosirea de date de identificare false.  

Modificările locului de livrare: orice schimbare a adresei de livrare după ce o comandă a fost efectuată ar trebui să ridice suspiciuni. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei