Avioanele de luptă F-16 cumpărate de România din Norvegia au primit însemnele naționale

de Madalina PETRESCU Marţi, 28 Noiembrie 2023 432
Primele imagini cu pregătirea pentru România a avioanelor F-16 cumpărate din Nor-vegia. Totul s-a întâmplat la o bază aeriană din sudul țării. Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, primele aparate de zbor au primit însemnele naționale românești, potrivit Digi24. În total, România a cumpărat 32 de avioane F-16 din Norvegia. Țara scandi-navă le-a retras din activitate, pentru că le-a înlocuit cu F-35.

Norvegia a vândut României 32 dintre avioanele sale de luptă F-16, pentru o sumă de 388 milioane de euro. „Vânzarea întărește şi modernizează apărarea unei naţiuni alia-te, care are Ucraina ca vecin”, a spus ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram, într-un comunicat.

Cu aceste 32 de avioane şi alte 17 cumpărate de la Portugalia, România îşi moderni-zează forţele aeriene, care au renunţat în luna mai de vechile MiG-21 LanceR de fa-bricaţie sovietică. Înaintea livrării către România, avioanele norvegiene au fost supuse unor operaţiuni de mentenanţă la grupul Kongsberg Aviation Maintenance Services.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei