Captură imensă! Tone de rapană, confiscate la Constanța

de Cuget Liber Luni, 19 Octombrie 2015 365
Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în misiune pe raza Portului Constanța, au efectuat controlul unei ambarcațiuni tip pescador sub pavilion România, din care cinci bărbați efectuau operațiuni de descărcare a unor saci din rafie încărcați cu produse din pește din specia rapană în cochilie.

În urma verificării documentelor prezentate de comandantul ambarcațiunii, un cetățean român în vârstă de 23 de ani, s-a constatat că acesta nu deținea permis de pescuit eliberat de autorități, pentru uneltele folosite la această activitate, respectiv unelte de pescuit tip beam-traul (sistem de plase atasat unui plug folosit la pescuit pe fundul mării). 

Astfel, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 4.744,65 kilograme rapană, care a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale. De asemenea, a fost indisponibilizată ambarcațiunea, precum și toată aparatura, ansamblele, subansamblele și uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 1.075.000 lei.


Taguri

Comentează știrea

George
19 octombrie 2015
Intrebare

Daca stie cineva si poate sa ne spuna in citeva cuvinte cum se prind aceste moluste: la plasa, la undita , sunt scosi de scafandri? Multumesc anticipat celui care raspunde?

Titi
20 octombrie 2015
Rapana

Rapana este un daunator pentru Marea Neagra. Cei care pescuiesc Rapana ar trebui laudati si incurajati nu amendati.Rapanele sunt scoase de catre scafandri.

pescar
20 octombrie 2015
rapana

Rapanele se prind cel mai bine cu tipul de plasa descris in articol. In rest ele pot fi prinse cu mana din apa, le gasesti in coloniile de midi. Pe timp de furnuta le poti culege si de plajele din mamaia, navodari si corbu. Rapana este o specie invaziva in marea neagra fiind originara din marea japoniei, drept pt care unele specii de midi sunt pe cale de disparitie deoarece rapana se hraneste cu ele. Intradevar capturarea rapanelor ar trebui incurajata.

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei