CAZ CUTREMURĂTOR - Fetiță de opt ani, VÂNDUTĂ și TRIMISĂ LA CERȘIT, LA CONSTANȚA - UPDATE

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 17 Martie 2014 512
UPDATE -  Familia de etnie romă căreia i-a fost vândută fetița de opt ani, din Bârlad, locuiește în municipiul Constanța, iar băiatul cu care urma să fie căsătorită copila are doar 11 ani. Până în prezent, anchetatorii i-au audiat de părinții celor doi copii, niciunul dintre ei nu a negat faptul că cei doi copii urmau să fie căsătoriți. 

"Nu au negat, au susținut că aceasta este tradiția la ei", au declarat pentru "Cuget Liber" surse din cadrul anchetei. Mai mult, se pare că familia din Constanța nu ar fi plătit niciun leu familiei fetei din Bârlad, ci înțelegerea s-ar fi făcut în contul unei datorii mai vechi. 

Copila a fost luată din Constanța de părinții ei naturali și dusă la Protecția Copilului Vaslui, unde a fost consultată de un psiholog. Ulterior, s-a decis internarea ei într-un centru de plasament.

În prezent, cele două familii sunt anchetate pentru trafic de persoane, iar oamenii legii fac cercetări pentru a stabili, clar, dacă fetița a fost trimisă la cerșit.

Caz incredibil: o fetiță de opt ani a fost vândută de părinți, care sunt din Bârlad, unei familii din județul Constanța. Ambele familii sunt de etnie romă, iar "tranzacția" ar fi urmare a tradiției etniei rome de a-și vinde fetele pentru măritiș. 

Potrivit reprezentanților IPJ Vaslui, cazul a ajuns în atenția polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, care au găsit fetița, ce ar fi fost trimisă la cerșit în județul Constanța și, împreună cu reprezentanții Protecției Copilului Vaslui a fost instituită o măsură de protecție. Copila se află, în prezent, într-un centru de plasament din Vaslui, iar pe numele părinților și viitorilor socri a fost deschis un dosar penal pentru trafic de persoane. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei