CCR, decizie în cazul lui Teodor Meleșcanu

de Cuget Liber Miercuri, 30 Octombrie 2019 169
Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat pentru 27 noiembrie luarea unei decizii privind sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, au precizat oficiali ai CCR.
Conform acestora, amânarea a fost decisă pentru aprofundarea dezbaterilor.
Sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor hotărârii pentru alegerea președintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuție în ședința din data de 16 octombrie, când CCR a dispus continuarea dezbaterilor la 30 octombrie.
Pe 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a fost ales, în plen, președintele Senatului cu 73 voturi "pentru", Alina Gorghiu, de la PNL, obținând 59 de voturi.
Pe 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunța că mai mulți parlamentari din Opoziție au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleșcanu, fost ministru de Externe și membru al ALDE, a fost ales la conducerea Senatului, având și susținerea social-democraților la acel moment.
Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act, două zile mai târziu, de pierderea calității de membru în cazul lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și al lui Alexandru Ștefan Băișanu.
Ulterior, Meleșcanu a declarat că va depune acțiune în justiție privind excluderea sa din ALDE.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei