Cooperare polițienească pentru depistarea persoanelor

de Andreea ILIESCU Luni, 18 Februarie 2013 204
Săptămâna trecută, în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE, autoritățile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul țării noastre, 61 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Polițiștii români au pus în aplicare șase mandate europene de arestare, au identificat trei persoane ce au fost semnalate ca fiind dispărute și au depistat 33 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară. De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 20 autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale. 

Totodată, 48 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 24 de persoane erau urmărite de Poliția Română în baza unui mandat european de arestare, două persoane erau semnalate ca fiind dispărute, iar 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară. Două autovehicule semnalate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei