Cutremur în PSD. "Tata socru" și Hrebenciuc, inculpați într-un mega dosar de corupție

de Cuget Liber Joi, 16 Octombrie 2014 200
Mai multe percheziții au avut loc ieri la sedii ale unor firme, dar și la instituții publice din trei județe într-un caz de corupție privind retrocedarea a 90.000 de hectare de teren forestier.

Printre suspecți se numără avocați și judecători, dar și social - democrații Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam care sunt urmăriți penal în acest caz pentru corupție. Mai mult, în acest dosar vor fi audiați și prințul Paul și prințesa Lia. Viorel Hrebenciuc a declarat la ieșirea din sediul DNA Brașov că i s-a adus la cu-noștință că are calitatea de inculpat, adă-ugând că dosarul are legătură cu fapte de corupție. De asemenea, deputatul a precizat că este acuzat de mai multe infracțiuni, dar nu a dorit să facă referire la vreuna dintre ele. El a subliniat însă că nu a intervenit pentru a obține vreun teren. Viorel Hrebenciuc a fost dus ieri dimineață la DNA Brașov, cu o mașină a Jandarmeriei, el spunând la intrarea în sediul Parchetului că nu știe în ce calitate a fost chemat. Surse citate de Realitatea TV spun că Gheorghe Sturdza Paltin, prin intermediul lui Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, a insistat să-i determine pe reprezentanții ROMSILVA, să nu mai facă apărări pentru ca eliberarea titlului de proprietate să fie cât mai rapidă pentru cele 43.227 ha de teren forestier sau să renunțe la judecată acolo unde deja s-au demarat procesele civile. Din probele adunate de procurori rezultă că Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe Adam Crăciunescu prin intermediul lui Ilie Sârbu, senator, persoană cu foarte mare influență asupra directorului RNP Romsilva. Soția deputatului PSD Ioan Adam, Roxana Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov a fost dusă și ea la audieri. Ea a fost ridicată de anchetatori de la Tribunalul din Brașov. 

Conform anchetatorilor, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanțelor. Procurori din cadrul DNA Brașov au în anchetă un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de apro-ximativ 90.000 ha de teren forestier și 100 ha teren agricol.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei