Fostul șef al Jandarmeriei Române, judecat pentru acte de corupție

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 08 Februarie 2013 401
Nouă persoane din fosta conducere a Jandarmeriei Române, printre care și fostul inspector general Costică Silion, au fost trimise în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru fapte de corupție. 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în octombrie 2006, prin fraudă și prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, cu sprijinul lui Dan-Ștefan Rusu, ofițer în cadrul Biroului de Resurse Umane și Pregătire Personal din UM 0260 București, Paul Pânișoară a susținut examenul de admitere în corpul subofițerilor și a fost reîncadrat în Jandarmerie, UM 0260 București. Potrivit anchetatorilor, bărbatul nu avea dreptul de a participa la un astfel de concurs deoarece, în anul 1997 a fost trecut în rezervă de Poliția Română din motive disciplinare. După reîncadrare, subofițerul a fost menținut în rândul cadrelor militare, în mod ilegal, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, ba chiar în 2008 a trecut în rândul ofițerilor. 
După ce situația a fost cunoscută de conducerea Jandarmeriei Române, respectiv de Costică Silion, inspector general al Jandarmeriei Române, de Ion Crânguș, inspector general adjunct, Costică Neculai, director Direcției de Management și Resurse Umane, și Doru Chilibon, șef al Serviciului de Recrutare, Încadrare și Promovare Personal, aceștia nu ar fi făcut niciun demers pentru sesizarea autorităților judiciare competente cu privire la neregulile constatate și nici nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu pentru restabilirea legalității. 
"Mai mult, aceștia au determinat un lucrător din compartimentul de specialitate să întocmească, în fals, documentația pe baza căreia ministrul de interne ar fi trebuit să emită ordinul pentru trecerea inculpatului Pânișoară Paul în corpul ofițerilor", se arată în rechizitoriul DNA. 
Cei trimiși în judecată sunt: chestor Costică Silion, Ion Crînguș, col. Neculai Costică, col. Doru Chilibon, col. Iulian Lixandru, maior Traian Mihai, subcomiar de poliție Dan Ștefan Rusu, plt. Adj. Mircea Nițoi, plt. Maj. Paul Pânișoară. 
Dosarul a fost înaintat spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei